Malzemeler:
• 2 y.k. ayçiçek yagi
• 1 y.k. margarin
• 1 y.k. un
• 1 y.k. domates salcasi
• 5 s.b. sicak su
• 1 s.b. tavuk suyu
• 1 ç.b. tel sehriye
• Tuz
*Terbiyesi için:
• 3 y.k. yogurt
• 1 y.k. nane
Hazirlanisi:
Ayçiçek yagini ve margarini bir tencereye koyun, erimesini bekleyin. Daha sonra unu ilave edin ve biraz kavurun. Un kokusu çiktiktan sonra domates salçasini ilave edip kavurmaya devam edin. Tavuk suyunu, sicak suyu ve sehriyeyi ilave ettikten sonra bir kasenin içinde yogurdu ve naneyi çirpmaya baslayin. Yogurt kesilmesin diye sicak çorbadan bir kaç kasik yogurda ilave edin ve daha sonra karisimi tencereye dökün ve çirpmaya baslayin. Kaynamaya basladiktan sonra tuzunu ilave edip altini kisin. 10 dakika kaynadiktan sonra altini kapatin ve tencerenin kapagini örtün, içindeki sehriyeler sismeye devam etsin.
Afiyet olsun :)
6 Haziran 2017 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder