Malzemeler:
- 1 adet sogan
- 1 adet patates
- 1 s.b. kirmizi mercimek
- 2 s.b. tavuk suyu
- 6 s.b. sicak su
- Tuz
- 2 y.k. margarin
- 1 demet taze maydanoz
Hazirlanisi:
1) Mercimekleri iyice yikayip tencereye alin
2) Üzerine dogranmis patatesi, sogani, tavuk suyunu, sicak suyu ve tuzu ekledikten sonra kaynamaya birakin
3) Corbayi kisik ateste bütün malzemeler tamamen pisene kadar kaynatin
4) Daha sonra blenderdan geçirin ve ayri bir tavada yagi eritip kiyilmis maydanozu içine ekleyin
5) Maydanozlu yagi çorbaya ekleyip karistirin ve çorbayi sicak servis edin
NOT: Corbanin kivami yogun olursa blenderdan geçirdikten sonra üzerine biraz sicak su ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
15 Haziran 2017 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder