TAZE NANELI SEHRIYE CORBASI
Malzemeler:
- 1 y.k. margarin
- 1 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. un
- 2 adet rendelenmis domates
- 1 dis sarimsak
- 1 t.k. domates salçasi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1,5 L tavuk suyu
- 1 ç.b tel sehriye
- 1 tutam taze nane
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1) Unu yagda kavurun ve üzerine domatesleri ve sarimsagi ekleyin
2) Salçayi, toz biberi ve tavuk suyunu ilave edin
3) Kaynamaya basladiginda sehriyeyi, tuzu, karabiberi ve kiyilmis taze naneyi katip çorbayi kisik ateste pismeye birakin
4) Corbayi 10-15 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz
--------------------
IZMIR KÖFTE
Malzemeler:
- 5 adet patates
*Köfte için:
- 300 gr dana kiyma
- 1 adet sogan
- 1 dilim ekmegin içi
- 2 y.k. galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 t.k. pul biber
- 1 ç.k. kimyon
- 1 t.k. nane
- 1 ç.k. karabiber
- 1 t.k. tuz
*Sosu için:
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi
- 750 ml su
*Süslemek için: 2 adet biber ve 1 adet domates
Hazirlanisi:
1) Patatesleri soyup elma dilimleri haline getirip firin tepsisine dizin
2) Bir kabin içinde köfteyi yogurup dilediginiz sekilde sekillendirip patateslerin üzerlerine dizin
3) Biberleri ve domatesi dilimleyip etrafina dagitin
4) Sos malzemelerini bir tencereye alip kaynatin
5) Sosu da üzerine ekledikten sonra Izmir köfteyi pismesi için önceden isitilmis 200 derecelik firina verip pisirin
--------------------
YESILLIKLI BUGDAY PILAVI
Malzemeler:
- 4 dal taze sogan
- ½ demet maydanoz
- 1 y.k. tereyagi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 kupa bugday
- 4 kupa sicak su
- Tuz
Hazirlanisi:
1) Soganlari ve maydanozu yemeklik dograyip yaglarla birlikte pilav tenceresine alip soteleyin
2) Üzerine bugdayi ekleyip sotelemeye devam edin
3) Son olarak pilavin suyunu ve tuzunu katin, kisik ateste pismeye birakin
4) Pisen pilavin demlenmesi için kapagini örtüp en az 30 dakika dinlendirin ve daha sonra ister sicak, ister ilik servis edin
--------------------
YOGURTLU PAZI SOTE
Malzemeler:
- 1 kg pazi
- 1 adet sogan
- 2 y.k. zeytinyagi
- Tuz, karabiber
*Üzeri için: yogurt + pul biber
Hazirlanisi:
1) Sogani yemeklik dograyip yagda soteleyin
2) Üzerine iri dogranmis pazilari ilave edin
3) Son olarak tuz ve karabiberle tatlandirdiktan sonra altini kapatip sogumasi için bir kenara alin
4) Sogumus olan pazi soteyi üzerine yogurt döküp pul biber serperek servis edebilirsiniz
NOT: Bu tarifi dilerseniz sarimsakli yogurt ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder