8 Haziran 2017 Perşembe

UN CORBASI - TAZE BEZELYE YEMEGI - TAZE YESILLIK SALATASI - EV YAPIMI SÜS BIBER TURSUSU


UN CORBASI

Malzemeler:
- 2 y.k. un
- 1 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. margarin
- 1 L sicak su
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi
- Kiyilmis taze maydanoz

Hazirlanisi:
1) Unun kokusu çikana kadar yagda kavurun
2) Üzerine sicak suyu, kiyilmis maydanozu ve tuzlu sebze çesnisini ekleyip 15 dakika kadar pisirin ve sicak servis edin
-------------------
TAZE BEZELYE YEMEGI

Malzemeler:
- 500 gr dana kusbasi
- 1 adet sogan
- 2 kg ayiklanmamis Evrese bezelyesi
- 2 adet orta boy patates
- 1 tutam taze maydanoz
- ½ y.k. domates salçasi
- ½ y.k. biber salçasi
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber
- Sicak su

Hazirlanisi:
1) Dana kusbasiyi yagda soteleyin, üzerine yemeklik dogranmis sogani ilave edin
2) Ayiklanmis taze bezelyeyi, küp seklinde dogranmis patatesleri, kiyilmis maydanozu, salçalari ve baharatlari ekleyip 1-2 dakika daha soteledikten sonra sicak suyunu katip yemegi kisik ateste pismeye birakin
-------------------
TAZE YESILLIK SALATASI

Malzemeler:
- 1 adet marul
- 4 adet taze sogan
- 2 adet salatalik
- 2 adet domates
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam nane
- Elma sirkesi
- Zeytinyagi
- Tuz

Hazirlanisi:
1) Bütün malzemeleri dilediginiz büyüklükte kesip büyük bir kaba alin
2) Üzerine zeytinyagi, sirke ve tuz ekleyip karistirin ve servis edin
-------------------
EV YAPIMI SÜS BIBER TURSUSU

Malzemeler:
- 1 kg süs biberi
- 9 s.b. kaynatilmis su
- 4 s.b. üzüm sirke
- 10 y.k. tuz
- 10 y.k. toz seker

Hazirlanisi:
1) Biberleri kavanoza/kavanozlara koyun
2) Ayri bir kaba kalan malzemeleri alip karistirin ve su tamamen soguyana kadar bekleyin
3) Hazir olan tursu suyunu biberlerin üzerine ilave edip kavanozun/kavanozlarin agzini iyice kapatin
4) En az 2 hafta serin ve karanlik bir yerde beklettikten sonra tüketebilirsiniz

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder