Malzemeler:
*Köfteler için:
- 300 gr kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 adet yumurta
- 1 y.k. galeta unu
- 1 çimdik kimyon
- 1 t.k. pul biber
- 1 t.k. kuru nane
- 1 tutam ince kiyilmis maydanoz
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber
*Sosu için:
- 1 adet sogan
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 y.k. domates salçasi
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. un
- Et suyu veya sicak su
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1) Köfte için bütün malzemeleribir kabin içine alip yogurun ve buzdolabinda en az yarim saat dinlendirin
2) Bir tavada ince dogranmis sogani kavurmaya baslayin
3) Üzerine küp seklinde dogranmis havuçlari ve patatesleri ilave edip kavurmaya devam edin
4) Unu, salçayi, baharatlari ve suyu ekleyip kaynamaya birakin
5) Sebzelerin yumusamasina yakin köfteleri yuvarlayip yemege ilave edin
6) 15-20 dakika kisik ateste pisirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun :)
6 Haziran 2017 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder