1 Haziran 2017 Perşembe

SAF MERCIMEK CORBASI - SEKER FASÜLYE YEMEGI - PILAV ÜSTÜ KEKIKLI ET - PRATIK EV YOGURDU - AKIS’IN TURSUSU


SAF MERCIMEK CORBASI

Malzemeler:
- 1 adet sogan
- 1 s.b. kirmizi mercimek
- Tavuk suyu
- Tuz
- 2 y.k. margarin
- 1 y.k. un

Hazirlanisi:
1) Unu yagda kokusu çikana kadar kavurun
2) Üzerine sogani ve yikanmis mercimekleri ekleyin
3) Corbanin suyunu ilave edip pismeye birakin
4) Son olarak tuz ile tatlandirin, blenderdan veya süzgeçten geçirip sicak servis edin
--------------------
SEKER FASÜLYE YEMEGI

Malzemeler:
- 300-350 gr seker fasülye
- Haslamak için su
- 1 adet büyük boy sogan

*Sosu için:
- 1 y.k. tereyagi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- Bir tutam kiyilmis taze maydanoz
- Tuz

Hazirlanisi:
Fasülyeleri iyice yikayip bir tencereye alin. Üzerine ince kiyilmis sogani ve haslamak için suyu ilave edip kisik ateste fasülyeler pisene kadar kaynatin. Ayri bir tavaya bütün sos malzemelerini alip karistirin. Hazir olan sosu kuru fasülyeye ekleyip hepsini birlikte bir tasim daha kaynatip altini kapatin. Biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin.
--------------------
PILAV ÜSTÜ KEKIKLI ET

Malzemeler:
*Et için:
- 750 gr dana eti
- 4 y.k. ayçiçek yagi
- 3 dis sarimsak
- Tuz, karabiber, kekik

*Pilav için:
- 2 y.k. tereyagi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- ½ ç.b. arpa sehriye
- 2 kupa pirinç
- 4 kupa sicak su veya tavuk suyu
- Tuz
- 1-2 damla limon suyu
- 1 adet kesme seker

Hazirlanisi:
1) Eti kusbasi dograyip bir tencereye alin. Üzerine yagi, sarimsaklari ve karabiberi ekleyip kendi suyunda suyunu tamamen çekene kadar pismeye birakin
2) Et suyunu çektikten sonra hala biraz cig ise biraz daha su ekleyip pisirmeye devam edebilirsiniz. Altini kapatmadan önce tuzunu ve kekigi ilave etmeyi unutmayin
3) Pilav için yaglari pilav tenceresine alip isitin ve arpa sehriyeyi ilave edip sehriyeler esmerlesene kadar kavurun
4) Üzerine iyice yikanmis pirinci ekleyip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra suyunu, tuzunu, limon suyunu ve sekeri katip kisik ateste pismeye birakin
5) Pisip yarim saat demlenen pilavi kekikli et ile sicak veya ilik servis edin
--------------------
PRATIK EV YOGURDU

Malzemeler:
- 1 L taze süt
- 2 y.k. (hazir) yogurt

Hazirlanisi:
Yogurt yapimina önce sütü kaynatmakla baslayin. Süt kaynadiktan sonra ilinmaya birakin. Isisi küçük parmaginizi içinde yaklasik 20 saniye tutacak sekile geldiginde, içine kenardan yogurdu koyup karistirmaya baslayin. Bir kaç kez kasigi içinde çevirdikten sonra tencerenin kapagini kapatin ve tencereyi bir havluyla güzelce sarin. Bu sekilde en az 3 saat bekledikten sonra yogurdunuz hazir olacaktir.
--------------------
AKIS’IN TURSUSU

Malzemeler:
- 6 adet salatalik (küçük)
- 150 gr toz seker
- 150 ml beyaz sirke
- 1 ç.k. karabiber
- 1 ç.k. pul biber (aci)
- 1 ç.k. tuz

Hazirlanisi:
1) Salataliklar hariç bütün malzemeleri bir tencereye alip kaynatin
2) Salataliklari 1-1,5 cm kalinliginda kesip kaynayan sirkeli karisima ekleyip karistirarak salataliklarin renkleri degisene kadar pisirin
3) Altini kapatip salataliklari suyuyla birlikte derin bir kabin içine alin
4) Üzerini iki kat streç filmle örtüp sogumaya birakin ve soguk tüketin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder