15 Haziran 2017 Perşembe

DÜDÜKLÜDE NOHUT YEMEGI

Malzemeler:
- 400 gr nohut
- 1 t.k. karbonat
- Sicak su
- 1 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 y.k. margarin
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- Tuz
- Sicak su

Hazirlanisi:
1) Nohutlari yikayip tencereye alin. Üzerine karbonati ve sicak suyu ilave edip yaklasik 4 saat kadar sismeye birakin
2) Nohutlar kabardiginda suyunu süzün ve ayri bir tavada ince dogranmis sogani yagda kavurun
3) Üzerine salçayi, kirmizi toz biberi ve tuzu ekleyin
4) Nohutlari bir düdüklü tencereye alip üzerine soganli harci, sarimsagi (bütün bir dis halinde) ve sicak suyu ekleyip pismeye birakin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder