Malzemeler:
- 1 adet sogan
- 2 adet havuç
- 1 adet kereviz sapi
- 300 gr tavuk gögsü
- 150 gr misir
- 500 gr bezelye
- 3 y.k. zeytinyagi
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 adet kesme seker
- 1 s.b. tavuk suyu
- Tuz, karabiber
- Sicak su
*Körili pilav için:
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa sicak su
- 2 y.k. zeytinyagi
- 1 y.k. köri
- 1 adet kesme seker
- Tuz
Hazirlanisi:
1) Küp seklinde dogranmis tavuk gögsünü yagda soteleyin
2) Üzerine küp seklinde dogranmis sebzeleri sirasiyla ekleyip sotelemeye devam edin
3) Salçayi, bezelyeleri, misiri ve baharatlari ilave edin
4) Son olarak tavuk suyunu ve gerektigi miktarda sicak suyu ekleyip yemegi pismeye birakin
5) Pilav tenceresine zeytinyagini alip iyice yikanmis pirinci ilave edip bir dakika kadar kavurun
6) Üzerine köriyi ekleyip birkaç kez karistirdiktan sonra sicak suyunu, tuzu ve sekeri ilave edip pilavi kisik ateste pismeye birakin
7) Pisip demlenen pilavi yemekle birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun :)
18 Haziran 2017 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder