15 Haziran 2017 Perşembe

TENCEREDE KARNIYARIK

Malzemeler:
- 4 adet közlenmis patlican
- 250 gr (yagsiz dana) kiyma
- 1 adet büyük boy sogan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet domates
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 t.k. tuz
- 1 ç.k. karabiber
- 1 adet kesme seker
- 1 tutam kiyilmis taze maydanoz

*Sosu için:
- 2 s.b. su
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi

Hazirlanisi:
1) Közlenmis patlicanlari soymadan pilav tenceresine alip karinlarini yarin
2) Iç harci için bir tavanin içinde ince dogranmis sogani ve biberleri kavurun
3) Üzerine sarimsagi ve kiymayi ekleyip kavurmaya devam edin
4) Kiymalar renk aldiktan sonra dogranmis domatesi, salçayi ve baharatlari ilave edin
5) Bütün malzemeler kavrulduktan sonra altini kapatip içine ince kiyilmis maydanozu ekleyin
6) Hazirlandiginiz harci patlicanlarin içine doldurun ve sosunu hazirlayin
7) Sosu için bir tencereye bütün malzemeleri alip kaynatin ve karniyariklarin üzerine döküp karniyariklari tencerede kapagi kapali sekilde pisirin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder