3 Haziran 2017 Cumartesi

CEZERYE

Malzemeler:
- 4-5 adet havuç
- 1,5 s.b. esmer seker
- 1 s.b. su
- 2 y.k. margarin
- 1 ç.b. iri kiyilmis findik veya ceviz içi
- 200 gr yulafli bisküvi

*Bulamak için: kirinti haline getirilmis yulafli bisküvi

Hazirlanisi:
1) Rendelenmis havuçlari, esmer sekeri ve suyu tencereye alip macun haline gelene kadar kavurun
2) Atesten aldiktan sonra içine margarini, kiyilmis findik veya ceviz içini ve kiyilmis bisküvileri ilave edip tahta kasik yardimiyla karistirip el isisina gelene kadar bekleyin
3) Bu asamadan sonra yogurma islemine baslayin ve kivamli bir hamur elde edene kadar yogurun
4) Ceviz büyüklügünde toplar hazirlayin ve kirinti haline getirilmis bisküviye bulayip soguk servis edin

NOT: Bu lezzeti bir gün beklettikten sonra tüketirseniz tadi iyice oturmus olacaktir.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder