Malzemeler:
- 1 kg siyah zeytin
- 1 ç.b. dolusu salamura tuzu
- 1 t.k. toz seker
- 2 y.k. zeytinyagi
- 4 y.k. sirke
- 2,5 litrelik bidon veya pet sise
Hazirlanisi:
1) Zeytinleri ayiklayip yikayin
2) Bidona bir sira zeytin, bir sira tuz olmak üzere dizin
3) Zeytinyagini, sirkeyi ve sekeri karistirarak üzerine ilave edin. Bu asamada bidonun altina biçak yardimiyla birkaç küçük delik açin ve bidonu baska bir kabin içine oturtun. Zeytin bidonu alttaki kaba degmemeli, akacak olan aci suyuyla temas etmemeli!
4) Bidonu her gün biraz sallamayi ihmal etmeyin. Bu sekilde tuzu her yerine dagilacaktir
5) Zeytinlerin gün geçtikçe burustuklarini ve olmaya basladigini görüntüsünden anlayacaksiniz
6) Ne kadar zahmetli ve de zaman isteyen bir tarif olsa da ev yapimi zeytinleriniz 1,5-2 ay içinde hazir olacaktir
NOT: Agacinizdan topladiginiz zeytin miktarina göre diger malzemeleri çogaltabilirsiniz.
Afiyet olsun :)
18 Haziran 2017 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder