Malzemeler:
*Kakaolu pandispanya için:
- 7 adet yumurta
- 210 gr toz seker
- 35 ml su
- 130 gr un
- 40 gr kakao
- 55 gr misir nisastasi
- 1 çay kasigi vanilya özütü
*Kremasi için:
- 300 gr dondurulmus frambuaz
- 6 y.k. toz seker
- 1 y.k. su
- 500 ml krema
- 9 y.k. toz seker
- 1 paket vanilya
- 500 gr mascarpone peyniri
*Üzeri için: eritilmis bitter çikolata
*Üzeri için: çilek, frambuaz, çikolata
Hazirlanisi:
1) Pandispanya yapimi için firini 180 dereceye ayarlayip isinmasini saglayin. Unu, kakaoyu ve nisastayi bir kaba eleyip kenara alin. Yumurtalarin sarilarini aklarindan ayirin, aklari bir miktar toz sekerle birlikte kar haline getirin. Sarilarini kalan sekerle rengi açilana kadar mikserleyin, üzerine suyu ve vanilyayi ekleyip karistirin. Kuru malzemeleri yumurta sarilarina ilave edip homojen bir kek hamuru elde edin. Son olarak yumurta aklarini içine katin ve bir spatula yardimiyla karistirin. Hazir olan hamuru 3 adet ayni boyda veya 1 adet yeterince derinlikteki (önceden yaglanmis) yuvarlak kek kalibina dökün ve önceden isitilmis firina verin
2) Dondurulmus frambuazi toz seker ve su ile birlikte bir tencereye alip kaynatin, sosu süzgeçten geçirdikten sonra 1 gece buzdolabinda dinlendirin. Mascarpone peynirini frambuaz sosu ile birlikte bir kabin içine alip elektrikli çirpacakla çirpin. Ayri bir kabin içinde kremayi, toz sekeri ve vanilyayi krem santi kivamina gelene kadar çirpin. Bir spatula yardimiyla hazirlamis oldugunuz krem santiyi peynir karisimina karistirin ve kullanacaginiz zamana kadar buzdolabinda dinlendirin
3) Pisen pandispanyalari kaliptan çikarip tamamen sogumasini saglayin. Tek kalipta pisirdiyseniz eger, soguduktan sonra 3 esit parçaya kesip 3 adet pandispanya elde edin
4) Pastayi aralari frambuazli krema ve dilimlenmis çilek ile kat kat hazirlayin
5) Pastayi kremayla tamamen sivadiktan sonra kenarlarina eritilmis bitter çikolata gezdirerek akitin
6) Üzerini tekrar bir miktar frambuazli krema, taze meyveler ve çikolata ile süsleyip buzdolabinda birkaç saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz
Afiyet olsun :)
5 Ağustos 2018 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder