14 Ağustos 2018 Salı

KOLAY VOL-AU-VENT + PATATES

Malzemeler:
*Kolay vol-au-vent için:
- 1 kg kusbasi tavuk gögsü
- 1 y.k. tereyagi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 250 gr mantar
- 1 dis sarimsak
- 200 ml krema ( = 1 kutu)
- 200 ml süt
- 1 y.k. misir nisastasi
- 1 y.k. limon suyu
- 1 adet kesme seker
- Tuz, karabiber

*Patates için:
- 1 kg patates
- 1 y.k. margarin
- 1 ç.b. su
- Tuz

Hazirlanisi:
1) Kusbasi dogranmis tavuk gögsünü tuz, karabiber ile birlikte bir miktar yagda kizartin ve kenara alin
2) Tavaya dogranmis mantarlari alip soteleyin. Sarimsagi, kremayi ve sütte eritilmis nisastayi ilave edip kaynamaya birakin
3) Limon suyunu, sekeri ve pismis tavuklari sosa ekleyip kisik ateste 5-10 dakika kadar pisirin
4) Kapakli bir tavada/tencerede patates için margarini eritin. Üzerine kabuklarini soyup dilediginiz büyüklükte dogradiginiz patatesleri ekleyin
5) Tuzunu serpip suyu ilave edin ve tavanin/tencerenin kapagini örtüp patatesleri önce harli ateste, daha sonra kisik ateste kendi buharinda pismeye birakin
6) Hazir olan kolay vol-au-vent’i pisen patateslerle birlikte sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder