Malzemeler:
- 2 kg tursuluk kornison
- 1 top sarimsak
- 1 tutam dereotu
- 2 y.k. hardal tohumu
- 3 y.k. tuz
- 3 L su
Hazirlanisi:
1) Kornisonlari soguk suyla yikayip kenara alin
2) Büyük bir tencereye 3 litre kadar su koyup tuzla birlikte atese alip kaynatin
3) Kavanozlarin dibine 1’er ç.k. hardal tohumu, bir miktar taze dereotu ve 2’ser dis sarimsak koyun
4) Kornisonlari kavanozlara dizin, üzerlerine kaynatilmis tuzlu suyu dökün ve kavanozlarin agzini iyice kapatip ters çevirin
5) Kornison tursunu bu sekilde serin ve karanlik ortamda 60 gün kadar muhafaza ettikten sonra tüketebilirsiniz
6) Açilan tursu kavanozarini daha sonra buzdolabinda muhafaza edin, aksi taktirde tursu eksiyebilir
Afiyet olsun :)
26 Ağustos 2018 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder