26 Ağustos 2018 Pazar

KÖRI SOSLU MANTARLI TAVUK + TEREYAGLI BUHARDA PISMIS PATATES

Malzemeler:
*Tavuk için:
- 1 kg kusbasi tavuk gögsü
- 1 kase konserve mantar
- ½ ç.b. ayçiçek yagi
- ½ adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 y.k. un
- 3 t.k. köri
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 y.k. toz seker
- 100 ml krema
- 400 ml su
- Tuz, karabiber
- 1 tutam maydanoz

*Patates için:
- 1 kg patates
- 1 y.k. tereyagi
- 1 ç.b. su
- Tuz

Hazirlanisi:
1) Kusbasi tavuk gögsünü ayçiçek yagi ile birlikte derin bir tavaya alip soteleyin. Üzerine incecik dogranmis sogani ve sarimsagi ekleyip sotelemeye devam edin
2) Unu ve baharatlari ilave edin. Bütün malzemeleri iyice kavurduktan sonra kremayi, suyu ve dilediginiz sekilde dogranmis konserve mantarlari katip yemegi kisik ateste kalinlasana kadar pismeye birakin
3) Sos kalinlasip tavuklar pistiginde yemegin altini kapatin, içine kiyilmis maydanozu ekleyip karistirin
4) Patates için kapakli bir tencerede margarini eritin ve içine istediginiz büyüklükte dogranmis patatesleri ekleyin. Üzerine tuzu serpip karistirin
5) Suyunu ilave edip kapagini örtün. Harli ateste kaynadiktan sonra altini kisin ve kisik ateste pismeye birakin
6) Köri soslu mantarli tavugu pisen patateslerle birlikte sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder