15 Ağustos 2018 Çarşamba

TAS KEBABI

Malzemeler:
- 1 kg dana eti
- 1 adet sogan
- 2 adet havuç
- 2 adet domates
- 1 t.k. domates salçasi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 t.k. kekik
- 1 y.k. tereyagi
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 1 s.b. su
- 1 adet kesme seker
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1) Yemeklik dogranmis sogani kusbasi et ve yaglarla birlikte tencereye alip kavurun
2) Üzerine yarim ay seklinde dogranmis havuçlari ve kalan malzemeleri ekleyip kavurmaya devam edin
3) Son olarak suyunu katin ve tas kebabini kisik ateste etler tamamen pisene kadar pisirin
4) Pisen tas kebabini bir miktar dinlendirdikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder