8 Ağustos 2018 Çarşamba

KURU FASULYE + PILAV ÜSTÜ KEKIKLI KAVURMA

Malzemeler:
*Kuru fasulye için:
- 300-350 gr kuru fasulye (aksamdan suda bekletilmis)
- 1 adet sogan
- 2 y.k. tereyagi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
- Tuz
- Sicak su

*Et için:
- 1,5 kg dana eti
- 4 y.k. ayçiçek yagi
- 3 dis sarimsak
- Tuz, karabiber, kekik
- Sicak su (gerekirse)

*Pilav için:
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. tereyagi
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa sicak su (veya tavuk suyu)
- Tuz
- 1 adet kesme seker
- 2 damla limon

Hazirlanisi:
1) Kuru fasulye için aksamdan islatilmis fasulyeleri ince dogranmis soganla birlikte bir tencereye alin. Üzerine sicak su ilave edip kaynamaya birakin. Fasulyeler hemen hemen pistiginde sosunu hazirlayin. Sosu için bir tavada yag eritin, üzerine kiyilmis maydanoz, salça ve toz biberi katip kavurun. Elde ettiginiz sosu fasulyeye katip tuzu ekleyin ve yaklasik 20-30 dakika kadar daha kaynatin
2) Pilav için bir tavanin içine yaglari alip eritin. Üzerine yikanip iyice süzülmüs pirinçleri ekleyin ve 3-4 dakika kadar kavurun. Sicak suyu (veya varsa tavuk suyunu), tuzu, kesme sekeri ve limon suyunu ilave edin. Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin. Daha sonra üzerini kapatip demlenmeye birakin
3) Eti kusbasi dograyip bir tencereye alin. Üzerine yagi, sarimsaklari ve karabiberi ekleyip kendi suyunda suyunu tamamen çekene kadar pismeye birakin. Et suyunu çektikten sonra hala cig ise biraz daha su ekleyip pisirmeye devam edebilirsiniz. Altini kapatmadan önce tuzu ve kekigi ilave etin ve karistirin
4) Hazir olan yemekleri sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder