31 Ağustos 2018 Cuma

TOKAT’IN BACAKLI CORBASI (sehriyeli)

Malzemeler:
- 1 ç.b. yesil mercimek
- 1 ç.b. sehriye
- 2,5 s.b. tavuk suyu
- 2,5 s.b. su
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1/2 adet sogan
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. pul biber
- 1 t.k. nane
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 t.k. tuz

Hazirlanisi:
1) Mercimekleri 2,5 s.b. suyla haslayin
2) Üzerine tavuk suyunu ekleyin ve sehriyeyi ilave edin
3) O arada ayri bir tavanin içinde sosunu hazirlayin
4) Sosu için küp dogranmis soganlari yagda kavurun
5) Üzerine salçayi ve baharatlari ekleyip 1 dakika daha kavurun
6) Sehriyeler pistiginde üzerine sosu ekleyip 2 dakika daha kisik ateste kaynatin ve servis edin

NOT: Corbanin orijinal tarifi eriste ile yapilir. Bizde eriste olmadigi için harf sehriyeyle yaptik.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder