Malzemeler:
- 1 y.k. tereyagi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 adet büyük sogan
- 1 adet domates
- 2-3 adet sivri biber
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. biber salçasi
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 2 kupa sicak su veya tavuk suyu
- Tuz, karabiber, kuru nane, pul biber
Hazirlanisi:
1) Dogranmis sogani, biberleri ve yaglari pilav tenceresine alip kavurun
2) Üzerine salçalari ve bulguru ekleyip birkaç dakika daha kavurun
3) Kabugu soyulup iri küp seklinde dogranmis domatesi, sicak suyu veya tavuk suyunu ilave edin
4) Pilavi baharatlarla tatlandirip kisik ateste pismeye birakin
5) Pisen pilavin altini kapatip kapagini örtün ve en az yarim saat demlenmeye birakin
6) Dinlenen naneli bulgur pilavini sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun :)
10 Ağustos 2018 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder