Malzemeler:
- 3 adet portakalin kabugu
- 3 adet portakalin meyvesi
- 15 adet kayisi
- 3 s.b. toz seker
- 1 s.b. su
- ¼ adet limonun suyu
*Kabuklari haslamak için su
Hazirlanisi:
1) Portakal kabuklarinin iç kisimlarindaki beyaz parçalari temizleyin ve ince seritler halinde kesin
2) Kabuklari su dolu tencereye alip 10 dakika kadar kaynatin ve suyunu süzün
3) Ayni islemi bir kez daha tekrarlayin ve yine suyunu süzün
4) Haslanmis portakal kabuklarini, portakalin meyvesini, dilimlenmis kayisilari, sekeri suyu ve limon suyuyla birlikte tencereye alip kaynamaya birakin
5) Reçel suyunu çekip hafif kalinlastiginda altini kapatin, kavanozlara bölüstürüp kapaklarini kapatin ve oda isisinda sogumaya birakin
6) Sogumus olan portakal reçelini soguk ve karanlik ortamda muhafaza edin
Afiyet olsun :)
11 Ağustos 2018 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder