17 Ağustos 2018 Cuma

PIRINC PILAVI (tereyagli)

Malzemeler:
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. tereyagi
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa sicak su (veya tavuk suyu)
- Tuz
- 1 adet kesme seker
- 2 damla limon

Hazirlanisi:
1) Pilav için bir tavanin içine yaglari alip eritin
2) Üzerine yikanip iyice süzülmüs pirinçleri ekleyin ve 3-4 dakika kadar kavurun
3) Sicak suyu (veya varsa tavuk suyunu), tuzu, kesme sekeri ve limon suyunu ilave edin
4) Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin
5) Daha sonra üzerini kapatip demlenmeye birakin
6) Hazir olan pirinç pilavini sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder