Malzemeler:
- 200 gr dondurulmus frambuaz
- 4 y.k. toz seker
- 1 y.k. su
- 250 ml krema
- 4,5 y.k. toz seker
- 1 paket vanilya
- 250 gr mascarpone peyniri
*Arasi için:
- Kalmis kek veya bisküvi
*Üzeri için:
- Frambuazli sos
Hazirlanisi:
1) Dondurulmus frambuazi toz seker ve su ile birlikte bir tencereye alip kaynatin, sosu süzgeçten geçirdikten sonra 1 gece buzdolabinda dinlendirin
2) Mascarpone peynirini frambuaz sosunun 3’te 2’si ile birlikte bir kabin içine alip elektrikli çirpacakla çirpin
3) Ayri bir kabin içinde kremayi, toz sekeri ve vanilyayi krem santi kivamina gelene kadar çirpin
4) Bir spatula yardimiyla hazirlamis oldugunuz krem santiyi peynir karisimina karistirin
5) Kaselerin dibine parçalanmis kek veya bisküvi koyduktan sonra 1’er y.k. mousse ilave edin
6) Üzerine tekrar bir miktar parçalanmis kek veya bisküvi koyun ve kalan mousse'u kaselere bölüstürün
7) Porsiyonluk mousse'lari buzdolabinda en az 3-4 saat dinlendirdikten sonra kalan frambuaz sosuyla birlikte soguk servis edin
Afiyet olsun :)
1 Ağustos 2018 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder