Malzemeler:
- 1 kg kusbasi tavuk gögsü
- 1 kutu konserve mantar
- 2 y.k. ayçiçek yagi
*Sos için:
- 1/2 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 4 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. un
- 3 t.k. köri tozu
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 y.k. toz seker
- 500 ml krema
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1) Kusbasi dogranmis tavuk gögsünü yag ile birlikte büyük bir tavaya alip soteleyin
2) Tavuklarin pismesine yakin üzerine dilimlenmis konserve mantarlari ekleyin
3) Ayri bir tavada incecik kiyilmis sogani ve sarimsagi yagda soteleyin. Üzerine unu ve baharatlari ekleyin
4) Hepsini iyice kavurduktan sonra kremayi ilave edip sosu kisik ateste kalinlasana kadar pismeye birakin
5) Hazir olan sosu mantarli tavuklara ekleyip karistirin ve birkaç dakika pisirdikten sonra yemegin altini kapatip sicak servis edin
Afiyet olsun :)
2 Ağustos 2018 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder