7 Ağustos 2018 Salı

KARNABAHAR GRATIN

Malzemeler:
- 1 adet karnabahar
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. un
- 2 s.b. süt
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi

*Üzeri için: rendelenmis kasar peyniri

Hazirlanisi:
1) Karnabahari çiçeklere ayirip hafif tuzlu suda 5 dakika haslayip süzün ve isiya dayanikli kaselere bölüstürün
2) Bir tencerede besamel sosu için unu kokusu çikana kadar yagda kavurun
3) Üzerine sütü ve baharatlari ekleyip çirparak kaynatin
4) Hazir olan sosu karnabaharlarin üzerine gezdirin
5) Üzerine rendelenmis kasar peyniri serpin, önceden isitilmis 200 derecelik firina verip üzerleri nar gibi kizarana kadar pisirin ve sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder