1 Mayıs 2020 Cuma

FESLEGENLI PEYNIR SOSLU TAZE MAKARNA

Malzemeler:
- 3 y.k. zeytinyagi
- 2 y.k. un
- 2 s.b. süt
- 1 dis sarimsak
- 250 gr parmesan veya eski kasar
- 1 tutam taze feslegen
- Tuz, karabiber

- 500 gr haslanmis taze makarna

Hazirlanisi:
1) Zeytinyagini unla birlikte bir tencereye alip kokusu çikana kadar kavurun
2) Üzerine sütü, ezilmis sarimsagi ekleyip bu karisimi besamel sos kivamina gelene kadar çirparak pisirin
3) Kaynayip bir miktar kalinlasan sosa rendelenmis parmesan peynirini veya eski kasari, dogranmis taze feslegeni, tuzunu ve karabiberini ekleyip karistirin ve altini kaparin
4) Sosu haslanmis taze makarnayla birlikte sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder