Malzemeler:
- 5 kg tam yagli labne peyniri
- 4,5 yemek kasigi tuz
- 1 L krema
- 800 gr süzme peynir
- 2 kg Soka biberi
- 6 adet aci biber (istege göre!)
- Ayçiçek yagi (üzeri için!)
- 5 kg tam yagli labne peyniri
- 4,5 yemek kasigi tuz
- 1 L krema
- 800 gr süzme peynir
- 2 kg Soka biberi
- 6 adet aci biber (istege göre!)
- Ayçiçek yagi (üzeri için!)
Hazirlanisi:
1. Biberleri tuzlayip yaklasik 12 saat kadar serin biryerde bekletin
1. Biberleri tuzlayip yaklasik 12 saat kadar serin biryerde bekletin
2. 12 saat sonra biberlerin fazla tuzunu yikayin
3. Peynirleri, kremanin yarisini ve tuzu bir kaba alip karistirin
4. Biberlerin içini doldurun ve kavanozlara önce kalan harçtan, sonra doldurulmus biberlerden kat kat dizin
5. Ara katlarina krema eklemeyi unutmayin
6. En üst katina da ayni islemi uyguladiktan sonra hava almasin diye ayçiçek yagi gezdirip kavanozlarin kapagini iyice kapatin
3. Peynirleri, kremanin yarisini ve tuzu bir kaba alip karistirin
4. Biberlerin içini doldurun ve kavanozlara önce kalan harçtan, sonra doldurulmus biberlerden kat kat dizin
5. Ara katlarina krema eklemeyi unutmayin
6. En üst katina da ayni islemi uyguladiktan sonra hava almasin diye ayçiçek yagi gezdirip kavanozlarin kapagini iyice kapatin
NOT: Tursulari mutlaka buzdolabinda muhafaza edin. En az 10 gün beklettikten sonra tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder