Malzemeler:
Tavuk fileto icin:
- 8 adet tavuk fileto
- 2 yemek kasigi aycicek yagi
- 1 yemek kasigi cajun baharati
- 8 adet tavuk fileto
- 2 yemek kasigi aycicek yagi
- 1 yemek kasigi cajun baharati
- 1 tatli kasigi tavuk baharati
- Tuz
- Karabiber
Madeira sosu icin:
- 1 L et suyu (ev yapimi)
- 400 gr kültür mantari
- 1/2 limonun suyu
- 150 ml Madeira
- 2 yemek kasigi domates salcasi
- 60 gr un
- 60 gr tereyagi
- Tuz
- Karabiber
Basmati pilavi icin:
- 1 kupa basmati pirinç
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 kupa tavuk suyu
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Tavuk filetolarin marinesi icin filetolari bir kaba alip üzerin yag ve baharatlari ekleyip karistirin
2. Kabin üzerini strec folyo ile örtüp en az 4 saat buzdolabinda bekletin
3. Pilav tenceresine ayçiçek yagini ve yikanip süzülmüs pirinci alip 1-2 dakika kadar kavurun. Üzerine tereyagini ekleyip yag eriyene kadar kavurmaya devam edin
4. Sicak tavuk suyunu ve tuzu ilave edip tencerenin kapagini kapatin, pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin ve daha sonra altini kapatip demlenmeye birakin
5. Madeira sosu icin bir tencerenin icinde unu yagda kavurun
6. Üzerine et suyunu ekleyip cirparak karistirin
7. Ayri bir tavanin icinde mantarlari 1 yemek kasigi zeytinyagi ile kavurun ve üzerine domates salcasini ekleyin
8. Mantarli karisimi sosa ilave edin ve Madeira'yi ekleyin
9. Limon suyunu ve baharatlari katip sosu kisik ateste sicak muhafaza edin
10. Marine edilmis tavuklari az yagli tavada kizartin
11. Kizaran tavuklari pilav ve sicak sosuyla servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder