25 Aralık 2022 Pazar

CHILI SOSLU BIBERLI TAVUK YANINDA PIRASALI HAVUCLU PATATES PÜRESI



Malzemeler:
Chili soslu tavuk icin:
- 1 kg tavuk gögüsü
- 3 adet kapya biber
- 6 adet carliston biberi
- 3-4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 su bardagi chili sosu
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatli kasigi tavuk baharati
- Tuz, karabiber, kekik

Pirasali havuclu patates püresi icin:
- 1 kg patates
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 çay bardagi süt
- 3 dilim cheddar peyniri
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
- 2 adet pirasa
- 1 adet havuc
- 2 yemek kasigi zeytinyagi

Hazirlanisi:
1. Dogranmis tavuk gögüslerini bir miktar karabiberle yagda soteleyin ve kendi suyunu çekene kadar kisik ateste pismeye birakin
2. Üzerine biberleri iri jülyen seklinde kesip al dente olacak sekilde pisirin
3. Üzerine chili sos, 1/2 çay bardagi sicak su, tuz, karabiber, tavuk baharati ve bir miktar kekik ekleyip karistirin
4. Birkaç dakika bu sekilde pisirdikten sonra chili soslu etin altini kapatin, üzerine kiyilmis maydanozu ekleyip karistirin
5. Patates püresi için patatesleri soyup dilimleyin ve hafif tuzlu suda haslayin
6. Ayri bir tavanin icinde ince kiyilmis pirasalari ve rendelenmis havuclari zeytinyaginda soteleyin
7. Patatesler yumusadiginda suyunu süzün ve kalan malzemeleri ekleyip bir patates ezicisiyle püre haline getirin
8. Pirasali karisimi ekleyip karistirin ve chili soslu tavuklarla birlikte sicak servis edin

Afiyet olsun 

0 yorum:

Yorum Gönder