2 Aralık 2022 Cuma

KIYMALI KABAK YANINDA HAVUCLU PATLICANLI ARPA SEHRIYE PILAVI



Malzemeler:
Kabaklar icin:
- 3 adet kabak
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 adet sogan
- 1 adet sivri biber
- 1 adet kapya biberi
- 2 dis sarimsak
- 1 adet domates
- 250 gr dana kiyma
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber, kekik

Üzeri için: dilimlenmis domates ve biber

Sosu için:
- 1,5 su bardagi sicak su
- 1 tatli kasigi tuzlu sebze çesnisi

Arpa sehriye pilavi icin:
- 2 adet havuç
- 1 adet küp kizartilmis patlican
- 2 yemek kasigi ayçiçek yag
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 kupa arpa sehriye
- 2 kupa sicak su
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Kabak kayiklari için kabaklari yikayip ikiye bölün ve içlerini bir miktar oyduktan sonra isiya dayanikli bir firin kabina dizin
2. Iç harci için bir tavanin içinde ince dogranmis sogani kavurun. Üzerine yemeklik dogranmis biberleri, ezilmis sarimsagi ve kiymayi ekleyip kavurmaya devam edin
3. Kiyma renk aldiktan sonra kabugu soyulup dogranmis domatesi, salçalari ve baharatlari ilave edin
4. Bütün malzemeler kavrulduktan sonra altini kapatin, ince kiyilmis maydanozu ekleyip karistirin ve kabaklari bu harç ile doldurun. Son olarak kabak kayiklarinin üzerlerine birer dilim domates ve biber koyun
5. Sosu için sicak suyu tuzlu sebze çesnisiyle karistirip yemegin üzerine gezdirin ve yemegi önceden isitilmis 220 derecelik firina verip üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin
6. Bir pilav tenceresine yaglarla birlikte rendelenmis havuclar alip yumusayana kadar soteleyin
7. Üzerine arpa sehriyeleri ilave edin ve yaklasik bir dakika kadar kavurun
8. Sicak suyunu, tuzu ve kizartilmis patlicani ilave ettikten sonra pilavi pismeye birakin
9. Sehriyeler suyunu çektikten sonra altini kapatip pilavi demlendirin
10. Sebzeli arpa sehriye pilavi iyice demlendikten sonra hazir olan kiymali kabak kayiklariyla sicak  servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder