Malzemeler:
- 10 adet minik patates
- 2 adet domates
- 1 adet kereviz sapi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 adet kesme seker
- Tavuk suyu
- Tuz, karabiber
- 10 adet minik patates
- 2 adet domates
- 1 adet kereviz sapi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 adet kesme seker
- Tavuk suyu
- Tuz, karabiber
- 1 tutam maydanoz
Köfte için:
- 500 gr kiyma
- 1 adet sogan
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet yumurta
- 2 dilim bayat ekmek içi
- Kuru nane, kirmizi toz biber, karabiber, pul biber, tuz
- Kizartmak için: ½ çay bardagi ayçiçek yagi
- 2 dis sarimsak
- 500 gr kiyma
- 1 adet sogan
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet yumurta
- 2 dilim bayat ekmek içi
- Kuru nane, kirmizi toz biber, karabiber, pul biber, tuz
- Kizartmak için: ½ çay bardagi ayçiçek yagi
- 2 dis sarimsak
Hazirlanisi:
1. Köfte icin sogani ince dograyin ve diger malzemeleri ekleyip yogurun
2. Derin bir tavaya ayçiçek yagi alip 2 dis sarimsakla isitin, içine köfteleri atip kizartin ve tabaga alin
3. Ayni tavada dilediginiz sekilde dogranmis sebzeleri kavurun
4. Salça ve baharatlarla tatlandirip köfteleri ekleyin
5. Tavuk suyunu ilave ettikten sonra yemegi kisik ateste pismeye birakin
1. Köfte icin sogani ince dograyin ve diger malzemeleri ekleyip yogurun
2. Derin bir tavaya ayçiçek yagi alip 2 dis sarimsakla isitin, içine köfteleri atip kizartin ve tabaga alin
3. Ayni tavada dilediginiz sekilde dogranmis sebzeleri kavurun
4. Salça ve baharatlarla tatlandirip köfteleri ekleyin
5. Tavuk suyunu ilave ettikten sonra yemegi kisik ateste pismeye birakin
6. Patatesler pistiginde altini kapatip 15 dakika dinlendirip sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder