Malzemeler:
Köftesi için:
- 800 gr az yagli dana kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kasigi ekmek içi
- 1 tatli kasigi kuru nane
Köftesi için:
- 800 gr az yagli dana kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kasigi ekmek içi
- 1 tatli kasigi kuru nane
- 1 tatli kasigi kekik
- 1 yemek kasigi chili oil
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber
Domates sosu icin:
- 4 adet domates
- 1 adet kirmizi sogan
- 2 dis sarimsak
- 3 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 tatli kasigi domates salcasi
- 1 tatli kasigi toz seker
- Tuz
- Karabiber
- 1 cay kasigi feslegen
Servis için:
- 3 adet tirnak pide
- 8 adet közlenmis sivri biber
- 3 adet tirnak pide
- 8 adet közlenmis sivri biber
- 2 adet közlenmis domates
- Sumakli sogan
Hazirlanisi:
1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve üzeri kapali bir kaba alip buzdolabinda dinlendirin
2. Yemek vakti yaklastiginda dinlenen köfte kiymasini buzdolabindan alip adana sislerine yerlestirip sekillendirin
3. Köfteleri az yagli tavada/ mangalda veya firinda pisirin
4. Domates sos icin bir tencerede ince dogranmis soganlari ve sarimsakli yagda soteleyin
1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve üzeri kapali bir kaba alip buzdolabinda dinlendirin
2. Yemek vakti yaklastiginda dinlenen köfte kiymasini buzdolabindan alip adana sislerine yerlestirip sekillendirin
3. Köfteleri az yagli tavada/ mangalda veya firinda pisirin
4. Domates sos icin bir tencerede ince dogranmis soganlari ve sarimsakli yagda soteleyin
5. Salcayi ve domatesleri ekleyip kavurmaya devam edin
6. Sekeri, tuzu ve karabiberi ekleyip domatesler suyunu cekene kadar pisirmeye devam edin
7. Domatesler suyunu cektiginde robottan gecirip feslegen ekleyin
10. Köfteler pistiginde servis tabagana önce sostan yayip üzerine köfteleri yerlestirin
11. Tirnak pide, sumakli sogan ve köz domates ve biberler servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder