Malzemeler:
- 1 kg taze yufka
- 1 kg taze yufka
Pirasali harci icin:
- 3 adet sogan
- 10 dal pirasa
- 4 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 tatli kasigi domates salcasi
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 1 tatli kasigi chili oil
- Karabiber
- Tuz
Sos icin:
- 1 su bardagi süt
- 1/2 su bardagi süt
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Bir tavanin icinde ince dogranmis soganlari ve pirasalari kavurun
1. Bir tavanin icinde ince dogranmis soganlari ve pirasalari kavurun
2. Üzerine salcalari ve baharatlari ekleyip kavurmaya devam edin
3. Pirasalar ve soganlar yumusadiginda atesten alip sogumaya birakin
4. Bir tepsinin icine yufkayi kenarlarindan sarkacak sekilde yayin
5. Üzerine sütlü yag karisimindan sürüp pirasali harctan yayin
6. Bu islemi yufkalar bitene kadar yapin
7. Son yufkayla üzerini kapatip kenarlarindan sarkan yufkalari icine dogru kapatin
8. Kalan sostan üzerine sürüp önceden isitilmis 200°C derecelik firinda üzeri kizana kadar pisirin
9. Börek pistikten sonra firindan alip en az 30 dakika dinlendirin ve servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder