Malzemeler:
- 1 kg patates
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 çay bardagi süt
- 3 dilim cheddar peyniri
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
- 2 adet pirasa
- 1 adet havuc
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 kg patates
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 çay bardagi süt
- 3 dilim cheddar peyniri
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
- 2 adet pirasa
- 1 adet havuc
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
Hazirlanisi:
1. Patates püresi için patatesleri soyup dilimleyin ve hafif tuzlu suda haslayin
2. Ayri bir tavanin icinde ince kiyilmis pirasalari ve rendelenmis havuclari zeytinyaginda soteleyin
3. Patatesler yumusadiginda suyunu süzün ve kalan malzemeleri ekleyip bir patates ezicisiyle püre haline getirin
4. Pirasali karisimi ekleyip karistirin ve sicak servis edin
1. Patates püresi için patatesleri soyup dilimleyin ve hafif tuzlu suda haslayin
2. Ayri bir tavanin icinde ince kiyilmis pirasalari ve rendelenmis havuclari zeytinyaginda soteleyin
3. Patatesler yumusadiginda suyunu süzün ve kalan malzemeleri ekleyip bir patates ezicisiyle püre haline getirin
4. Pirasali karisimi ekleyip karistirin ve sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder