Malzemeler:
- 1 adet sogan
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- 1 cay bardagi haslanmis nohut
- Tuz
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- 1 cay bardagi haslanmis nohut
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Yaglari pilav tenceresine alip ince dogranmis sogani kavurun ve üzerine pilavlik bulguru ekleyin
2. Üzerine sicak suyu, tuzu ve nohutlari ilave edip karistirin ve kapagini kapatip kisik ateste pismeye birakin
3. Pisen pilavin altini kapatip en az yarim saat demlenmeye birakin
4. Demlenen nohutlu bulgur pilavini sicak veya ilik servis edin
1. Yaglari pilav tenceresine alip ince dogranmis sogani kavurun ve üzerine pilavlik bulguru ekleyin
2. Üzerine sicak suyu, tuzu ve nohutlari ilave edip karistirin ve kapagini kapatip kisik ateste pismeye birakin
3. Pisen pilavin altini kapatip en az yarim saat demlenmeye birakin
4. Demlenen nohutlu bulgur pilavini sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder