Malzemeler:
Tavuk için:
- 1 kg tavuk gögüsü
- 2 yemek kasigi aycicekyagi
Tavuk için:
- 1 kg tavuk gögüsü
- 2 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 yemek kasigi cajun baharati
- Tuz, karabiber
- Tuz, karabiber
Havuclu patates püresi için:
- 8 adet patates
- 8 adet patates
- 4 adet havuc
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 su bardagi ilik süt
- 1/4 adet rendelenmis muskat cevizi
- Tuz
- Karabiber
Sos için:
- 2 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 yemek kasigi un
- 200 ml krema
- 300 ml süt
- Bolca karabiber
- Tuz
- 150 gr konserve mantar/ taze mantar (sotelenmis)
- 2 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 yemek kasigi un
- 200 ml krema
- 300 ml süt
- Bolca karabiber
- Tuz
- 150 gr konserve mantar/ taze mantar (sotelenmis)
Brüksel lahanasi icin:
- 400 gr brüksel lahanasi
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- Tuz
- Karabiber
- Susam
Hazirlanisi:
1. Havuclu patates püresi icin iri dogranmis havuclari ve patatesleri bir tencereye alip kaynamaya birakin
1. Havuclu patates püresi icin iri dogranmis havuclari ve patatesleri bir tencereye alip kaynamaya birakin
2. Havuclar ve patatesler pistiginde suyunu süzüp üzerine tereyagini, sütü ve baharatlari ekleyip püre ezecegi ile ezin
3. Tavuklar için tavuklari cajun baharati, tuz ve karabiberle tatlandirip sicak tavada kizartin
4. Her bir tarafini 3-4 dakika pisirmeniz yeterli oluyor
5. Sos için unu yagda kavurun
6. Un kokusu ciktiktan sonra krema ve sütü ekleyip cirparak sosun kalinlasmasini saglayin
7. Kivam alan sosa mantarlari ve baharatlari katip 5 dakika pisirip altini kapatin
4. Her bir tarafini 3-4 dakika pisirmeniz yeterli oluyor
5. Sos için unu yagda kavurun
6. Un kokusu ciktiktan sonra krema ve sütü ekleyip cirparak sosun kalinlasmasini saglayin
7. Kivam alan sosa mantarlari ve baharatlari katip 5 dakika pisirip altini kapatin
8. Brüksel lahanalari icin lahanalari al dente haslayip soguk suya alin
9. Blench ettikten sonra ortadan bölüp zeytinyagi ve baharatlarla tavada soteleyin
10. Dilediginiz gibi tabakladiktan sonra sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder