Malzemeler:
- 1 adet karnabahar
- 1 adet karnabahar
- 1 adet sogan
- 1 adet kapya biberi
- 1 adet carliston biber
- 500 gr kiyma
- 2 yemek kasigi aycicekyagi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 su bardagi bezelye
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- 1 yemek kasigi biber salcasi
- 1 tatli kasigi chili oil
- 1 tatli kasigi kekik
- Tuz
- Karabiber
- Tavuk suyu
Üzerine
- Dereotu
Hazirlanisi:
1. Karnabaharlari ciceklere ayirip hafif tuzlu suda 5 dakika haslayin
1. Karnabaharlari ciceklere ayirip hafif tuzlu suda 5 dakika haslayin
2. Bir tavanin icinde iri dogranmis biberleri ve soganlari yagda soteleyin
3. Üzerine kiymayi ekleyin kavurmaya devam edin
4. Salcalari ekleyip baharatlarla tatlandirin
5. Bezelyeleri katip karistirin ve bir cam firin kabina yayip üzerine hafif haslanmis karnabahartlari yerlestirin
6. 500-600 ml tavuk suyu ilave edip 220°C derecelik önceden isitilmis firinda 30 dakika üzeri örtülü bir sekilde pisirin
7. Daha sonra üzerini acip 15 dakika daha pisirin ve firindan cikartip dereotu serpip servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder