Malzemeler:
- 4 adet közlenmis sivri biber
- 2 adet közlenmis domates
- 4 adet közlenmis sivri biber
- 2 adet közlenmis domates
Et için:
- 500 gr dana eti
- 1/2 çay bardagi ayçiçek yagi
- 2 dis sarimsak
- 500 gr dana eti
- 1/2 çay bardagi ayçiçek yagi
- 2 dis sarimsak
- 1 adet sogan
- 2 adet carliston biber
- 2 adet domates
- 1 adet kesme seker
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kasigi kirmizi toz biber
- 1 adet kesme seker
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kasigi kirmizi toz biber
Yogurtlu patlican için:
- 3-4 adet közlenmis patlican
- 750 gr yogurt (süzme de olabilir)
- 2 dis sarimsak
- Tuz
- 3-4 adet közlenmis patlican
- 750 gr yogurt (süzme de olabilir)
- 2 dis sarimsak
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Patlicanlari, sivri biberleri ve dörte bölünmüs domatesleri közleyip kenara alin
2. Etleri iri küpler halinde dograyip sarimsaklarla birlikte kavurun
1. Patlicanlari, sivri biberleri ve dörte bölünmüs domatesleri közleyip kenara alin
2. Etleri iri küpler halinde dograyip sarimsaklarla birlikte kavurun
3. Üzerine karabiberi ekleyip suyunu çekene kadar kavurma islemine devam edin
4. Suyu ve sekeri katip pismeye birakin
5. Suyunu tamamen çeken etlere soganlari ve biberleri ekleyin
6. Soganlar pembelestiginde domatesleri ve kirmizi toz biberi ekleyip altini kapatin
7. Yogurtlu patlican için közlenmis patlicanlari minik küpler halinde dograyip ezilmis sarimsaklari ilave edin
7. Yogurtlu patlican için közlenmis patlicanlari minik küpler halinde dograyip ezilmis sarimsaklari ilave edin
8. Yogurdu ve tuzu da katip hepsini güzelce karistirin
9. Servis tabaklarina önce yogurtlu palicandan yayin ve üzerine etinden koyup köz domates ve biberle servis edin
10. Ali nazigin yaninda tirnak pide servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder