Malzemeler:
- 500 gr dana kiyma
- 1 cay bardagi pirinç
- 1 adet sogan
- 1 adet yumurta
- Tuz, karabiber, pul biber, kuru nane
- Gerekirse bir miktar galeta unu
- 500 gr dana kiyma
- 1 cay bardagi pirinç
- 1 adet sogan
- 1 adet yumurta
- Tuz, karabiber, pul biber, kuru nane
- Gerekirse bir miktar galeta unu
Sosu icin:
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- 3 dis sarimsak
- 1 tatli kasigi aci sosu
- 1 tatli kasigi kekik
- 1 tatli kasigi toz seker
- 4 su bardagi su
- Tuz
- 4 su bardagi su
- Tuz
- Karabiber
Üzeri icin:
- 1 adet domates
- 1 adet carliston biber
Hazirlanisi:
1. Köfte için bir kabin içine bütün malzemeleri alip güzelce yogurun
2. Köfteleri sekillendirip isiya dayanikli bir firin kabina alin
3. Ayri bir tencereye sosu için ayçiçek yagini, salçalarini, sarimsaklari, baharatlari ve suyu alip karistirarak kaynatin
4. Köfteleri domates ve biber dilimleriyle süsleyip sosu köftelerin üzerine gezdirin ve yemegi önceden isitilmis 220 derecelik firina atin
5. Köfteler sosunu cektikten sonra 15-20 dakika dinlendirip sicak servis edin
Hazirlanisi:
1. Köfte için bir kabin içine bütün malzemeleri alip güzelce yogurun
2. Köfteleri sekillendirip isiya dayanikli bir firin kabina alin
3. Ayri bir tencereye sosu için ayçiçek yagini, salçalarini, sarimsaklari, baharatlari ve suyu alip karistirarak kaynatin
4. Köfteleri domates ve biber dilimleriyle süsleyip sosu köftelerin üzerine gezdirin ve yemegi önceden isitilmis 220 derecelik firina atin
5. Köfteler sosunu cektikten sonra 15-20 dakika dinlendirip sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder