12 Aralık 2022 Pazartesi

ISPANAKLI CIG BÖREK



Malzemeler:
Hamur için:
- 2 adet yumurta
- 3 su bardagi süt
- 1 kabartma tozu
- 1 tatli kasigi șeker
- 1 tatli kasigi tuz
- Alabildiği kadar un

İçi için:
- 2 demet ispanak
- 2 adet sogan
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1. İç harcı için ince dogranmis soganlari zeytinyaginda pembelesene kadar soteleyin
2. Üzerine iri dogranmis ispanaklari ekleyip kavurmaya devam edin
3. Tuz, karabiber ve muskat ceviziyle tatlandirip sogumaya birakin
4. Bașka bir kabın içinde hamuru yapmaya bașlayın
5. İlk önce yumurtaları, sütü, kabartma tozunu, șekeri ve tuzu koyup karıștırın
6. üzerine yavaș yavaș un ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin
7. Hazırlamıș olduğunuz hamuru bezelere bölün ve fincan tabağı büyüklüğünde açın
8. Içine harcından koyup ikiye katlayın ve kenarlarını bir çatal yardımıyla bastırarak kapatın
9. Bolca yağ koyduğunuz bir tavada hamurları kızartın ve sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder