Malzemeler:
*Tart tabanı için:
• 500 gr un
• 250 gr tereyağı
• 1 adet yumurta + 2 yumurta sarısı
• 1 t.k. șeker
• 1 t.k. tuz
*İç harcı için:
• 1 kase brokoli
• 1 kase doğranmıș patates
• 2 adet havuç
• 1 kase karnabahar
• 1 adet domates
• 6 adet yumurta
• 200 ml krema
• 200 ml tam yağlı süt
• Karabiber
• Muskat cevizi
• Tuz
Hazirlanisi:
Oda sıcaklığındaki tereyağını, șekeri ve tuzu bir kabın içine alıp karıștırın. Yumurtaları ekleyip karıștırmaya devam edin. Son olarak yavaș yavaș un ekleyin ve yoğurmaya bașlayın. Yumușak bir hamur elde ettikten sonra üzerini örtüp yaklașık 1 saat buzdolabında bekletin. İsteğe göre hamurun yarısını bir poșete koyup derin dondurucuda bekletebilirsiniz. O arada sebzeleri hafif tuzlu suda biraz hașlayın. Dinlenmiș hamuru buzdolabından çıkarın ve tart kalıbınızın büyüklüğünde açın. Hamuru yerleștirdikten sonra fazla gelen kenarlarını kesin ve bir çatal yardımıyla delin. Hafif hașlanmıș sebzeleri her yerine eșit gelecek șekilde yaydıktan sonra yumurtalı harcını hazırlayın. Yumurtalı harç için bir kabın içine yumurtaları kırın ve çırpmaya bașlayın. Kremayı, sütü, muskat cevizini, karabiberi ve tuzu ekledikten sonra karıștırıp sebzelerin üzerine dökün. Bütün tart tabanını doldurduktan sonra domatesle süsleyip önceden ısıtılmıș fırına verin ve pișmeye bırakın. Quiche piștiğinde sıcak servis edin.
NOT: Biz burada 2 kișilik küçük tart kalıpları kullandık, siz isteğe göre bașka kalıp(lar) kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun :)
2 Ekim 2015 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder