Malzemeler:
*Tabani için:
- 100 gr tereyagi
- 150 gr yulafli bisküvi
- 15 gr toz seker
*Peynir harci için:
- 900 gr labne peyniri
- 250 gr toz seker
- 1 y.k. vanilya sekeri
- 2 y.k. un
- 4 adet yumurta
- 300 ml krema
- Istege göre 1/2 adet limon veya portakal kabugu rendesi
*Karamel sosu için:
- 8 y.k. toz seker
- 4 y.k. su
- Bir çimdik tuz
- 1 t.k. tereyagi
- 200 ml krema
Hazirlanisi:
1) Firini önceden 180 dereceye ayarlayip isitin
2) Bisküvileri rondodan geçirip un haline getirin. Tereyagini bir tavada eritip sekerle birlikte bisküvilere ilave edip hepsi birbirine karisana kadar karistirin
3) Bu bisküvi harcini önceden yaglanmis büyük bir pasta çemberine aktarin ve iyice bastirip ve 10 dakika 180 derecelik firinda pisirin. Pisen tabani çemberden çikarmadan bir kenarda sogumaya birakin
4) Peynir harcinin yapimina baslamak için labne peyniri ve toz sekeri büyük bir kaseye alip elektrikli çirpacakla çirpin. Bu islem sirasinda unu, vanilya sekerini ve yumurtalari teker teker ilave edip yüksek hizda homojen bir karisim elde edene kadar çirpin.
5) Son olarak kremayi da içine katin ve yaklasik 2-3 dakika daha yüksek hizda çirpin
6) Hazir olan harci bisküvi tabaninin üzerine dökün ve önceden isitilmis 180 derecelik firinda cheesecake tamamen kati bir kivam alana kadar pisirin. Pisirme süresi ortalama 1-1,5 saat kadar sürebilir
7) Pisen cheesecake’i 1 gece buzdolabinda dinlendirdikten sonra üzerine dilediginiz sosu yapip servis edebilirsiniz. Biz bu tarifte karamel sosu tercih ettik
8) Karamel sosu için toz sekeri, suyu ve tuzu bir sos tenceresine alip önce yüksek ateste daha sonra kisik ateste seker eriyip rengi koyulasana kadar pisirin. Rengi bakirdan daha koyu olduktan sonra atesten alin. Içine tereyagini ve kremayi ekleyip tahta kasikla karistirip sogumaya birakin
Afiyet olsun :)
17 Ekim 2015 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder