Malzemeler:
- 1 paket noodle
- 1 adet yesil kabak
- 1 adet kirmizi biber (kapya veya paprika)
- 3 adet havuç
- 4 adet taze sogan
- 400 gr tavuk gögsü
- 1 ç.b. chili sosu
- ½ ç.b. soya sosu
- 2 adet kesme seker
- 3-4 y.k. sriracha sosu
- Tuz
- Karabiber
- ½ ç.b. su
- 3 y.k. ayçiçek yagi
*Üzeri için: (kavrulmus) susam
Hazirlanisi:
1) Sebzeleri jülyen usulü ( = çubuk seklinde) dograyip wok tavasinda ayçiçek yagi ile soteleyin. Neredeyse pismis olan sebzeleri büyük boy bir kasenin içine aktarin ve kenara alin
2) Ayni tavanin içine tavuklari ilave edip onlari da kizarana kadar soteleyin
3) Ayri bir tencerede hafif tuzlu suda noodle’lari yaklasik 4-5 dakika kadar haslayin
4) Kenarda bekleyen sebzeleri pismis tavuklara ilave edip sos ve baharatlarla lezzetlendirin
5) Son olarak noodle’lari üzerine ilave edip kisik ateste hepsini harmanlayin
6) Yemegin üzerine susam serpip sicak servis edin
Afiyet olsun :)
16 Ekim 2015 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder