14 Ekim 2015 Çarşamba

OVENKOEKEN (Iskoç kahvalti açmalari)

Malzemeler:
- 400 gr un
- 200 ml su
- 1 adet yumurta sarisi
- 1 t.k. toz seker
- 25 gr yas maya
- ½ ç.k. tuz
- 40 gr margarine

Hazirlanisi: 
1) Unu bir yogurma kabinin içine alip ortasina havuz açin. Havuza mayayi, yumurta sarisini ve suyu ekleyin. Havuzun dis kismina tuzu, margarine ve toz sekeri ilave ettikten sonra güzel bir hamuru elde edene kadar yogurun
2) Hazir olan ekmek hamurunu top haline getirip üzerini bir bezle örtün ve 40 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
3) Mayalanmis olan hamurun fazla gazini alin ve 85 gramlik bezelere bölün. Bezeleri yuvarlayin ve yaklasik 10 dakika kadar dinlendirin
4) Bezeleri teker teker unlu bir tezgahta bir merdane yardimiyla 10 cm çapinda açip yagli kagit ile kaplanmis firin tepsisine alin ve üzerini bir bezle örtüp tekrar 40 dakika mayalandirin
5) Son kez mayalanan ekmekleri firina vermeden önce üzerlerini bir çatalla delin ve önceden isitilmis 230 derecelik firinda 8-10 dakika pisirin

NOT: Ekmeklerinizin kizarmasini beklemeyin. Bu ekmegin özelligi beyaz kalmasidir.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder