29 Ekim 2015 Perşembe

PATATESLI BÜRYAN (Rumeli mutfagina ait yöresel bir lezzet)

Malzemeler:
1 adet soğan
2 adet orta boy patates
1 y.k. margarin
2 y.k. sıvı yağ
1 y.k. domates salçası
1 t.k. kırmızı toz biber
1 kupa basmati pirinç
3 kupa tavuk suyu
Tuz

Hazirlanisi:
Bir cam fırın tepsisine margarin ve sıvı yağ alın. Üzerine patatesleri ve soğanları ekleyip kavurmaya bașlayın. Pirinçleri ilave edip kavurmaya devam edin. Domates salçasını ve kırmızı toz biberini katıp biraz karıștırın. Tavuk suyunu ve tuzu ekleyip fırına verin. Pirinçler suyunu çektikten ve üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

* Tarifini bizimle paylasan annemize çok tesekkür ediyoruz! *

0 yorum:

Yorum Gönder