*Hamur için:
- 500 gr un
- 1 t.k. tuz
- Alabildiği kadar su
*Iç harci için:
- 6-7 adet sogan
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 ç.k. karabiber
- Tuz
- 1 t.k. toz seker
- ½ ç.b. ayçiçek yagi
- 1 t.k. aci toz biber
Hazirlanisi:
Iç harci için: soganlari yemeklik dograyip yagda soteleyin. Soganlar pembelesmeye basladiginda üzerine salçayi, sekeri ve baharatlari ekleyip soteleme islemine kisa bir süre daha devam edin. Soganlar salçayla özlestiginde altini kapatip sogumaya birakin. Hamur için bir kabın içine yarım kilo unu alın ve üzerine tuzu ekleyin. Üzerine yavaș yavaș ılık su ekleyerek yumușak bir hamur elde edin. Daha sonra hamuru ceviz büyüklüğünde yaklașık 20 adet parçaya bölün. Bütün parçaları bir kahve fincanı tabağı büyüklüğünde açın ve ilk 15 parçanın aralarını yağlayarak üst üste koyun. Elde etmiș olduğunuz yufkayı tepsinin büyüklüğünde açtıktan sonra yağlanmıș tepsiye alın. Üzerine soğanlı harcı yayın ve diğer 5 adet yufkayı da yağlayarak üst üste koyup aynı șekilde açın. Bu hamuru da tepsiye aldıktan sonra hamurun kenarlarını alttan alarak üst kata doğru katlayın. Son olarak tekrar üzerine sıvı yağ gezdirin ve önceden ısıtılmıș fırına verin. Börek piștikten sonra fırından çıkarın ve üzerini bir bez ile örtün. Biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder