Malzemeler:
• 2 adet yumurta
• 1 ç.b. süt
• 1 ç.b. sıvı yağ
• 4 y.k. șeker
• 2 paket vanilya șekeri
• 1 paket kabartma tozu
• Alabildiği kadar un
*Süslemek için:
• Kayısı reçeli
• Dilediğiniz renkte șeker hamuru veya badem ezmesi
Hazirlanisi:
Kabın içine 2 yumurtayı kırın ve biraz çırpın. Çırptıktan sonra sıvı yağını, sütü, șekeri ve vanilya șekerini ilave edin. Kabınızdaki malzemeleri iyice çırptıktan sonra kabartma tozunu ve unu ilave etmeye bașlayın. Unu eleyerek katarsanız hamurunuz daha havalı olur. Hamuru kalıplara bölüștürdükten sonra önceden ısıtılmıș fırına atın ve üzeri pembeleșene kadar pișmeye bırakın. Piștikten sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Șeker hamurunu veya badem ezmesini merdane yardımıyla açın ve bardakla yuvarlaklar kesin. Kesmiș olduğunuz yuvarlakları reçel yardımıyla keklere yapıștırın. Daha sonra farklı bir renkte șeker hamuru veya badem ezmesi açın ve 1 cm genișliğinde uzun șeritler halinde kesin. Șeridin iki ucunuda ortasına doğru katlayın ve kalan hamurlardan kestiğiniz küçük șeritle ortasını örtün. Elde ettiğiniz kurdeleleri keklerinize yapıștırın.
Afiyet olsun :)
4 Ekim 2015 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder