29 Ekim 2015 Perşembe

HASLAMA (Rumeli mutfagina ait yöresel bir lezzet)

Malzemeler:
• 125 gr margarin + tepsiyi yağlamak için
• 1 L süt
• Alabildiği kadar un
• Tuz

Hazirlanisi:
Sütü ve margarini tencereye alıp kaynamaya bırakın. Tuzu ekledikten sonra yavaș yavaș un eklemeye bașlayın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettikten sonra kısık atește yaklașık 15 dakika kavurun. Yağlanmıș bir tepsiye döktükten sonra üzerine kașıkla desenler verip önceden ısıtılmıș fırına verin. Üzeri kızardığında fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Ilık veya soğuk servis edin.

NOT: İsteğe göre hașlamayı tatlı da yapabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

* Tarifini bizimle paylasan annemize çok tesekkür ediyoruz! *

0 yorum:

Yorum Gönder