4 Ekim 2015 Pazar

SAGLIKLI H.G.’S KITCHEN EKMEGI

Malzemeler:
- 554 gr kepekli un
- 181 gr cavdar unu
- 200 ml ilik süt
- 200 ml ilik su
- 1 y.k. kuru maya
- 1 y.k. toz seker
- 25 gr yumusak tereyagi
- 1 t.k. tuz

Hazirlanisi:
1) Kuru mayayi, toz sekeri ve ilik sütü bir kaseye alip mayanin aktif hale gelmesini bekleyin
2) Bir yogurma kabinin içine tereyagini, suyu ve tuzu koyun. Üzerine un çesitlerini de ekleyip kabaran sütlü mayayi unun üzerine ilave edin ve güzel bir ekmek hamuru elde edene kadar yogurun
3) Hazir olan hamuru mayalandirmak için kabin üzerini bir bezle örtüp 1 saat dinlenmeye birakin
4) Dinlenen hamurun fazla gazini bir kaç dakika yogurarak alin ve tezgahinizin üzerinde 10 dakika dinlendirin
5) Ekmeklerin seklini vermek için hamuru 2 esit parçaya bölün ve 30 cm uzunlugunda 2 adet kalin sosis elde edin
6) Kalin sosislerin üzerlerine biraz bastirin ve bir makas yardimiyla yanlarindan kesikler atip parçalari biraz ayirin. Bu asamanin ardindan ekmekleri yagli kagit ile kaplanmis firin tepsisine alip üzerini bir bezle örtüp tekrar 1 saat dinlenmeye birakin
7) Son kez mayalanan ekmeklerin üzerlerine bir firça yardimiyla biraz su sürüp un serptikten sonra önceden isitilmis 200 derecelik firinda pisirin

NOT: Ekmeklerinizin tas firin ekmegi gibi olmasini istiyorsaniz firinin dibine bir kase su koyup ekmeklerinizi bu sekilde pisirin.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder