6 Ekim 2015 Salı

KADAYIF BÖREGI

Malzemeler:
- 300 gr taze tel kadayif
- 1,5 s.b. süt
- 1 ç.b.’indan 1 parmak az ayçiçek yagi
- 1 adet yumurta
- 1 ç.k. tuz

*Içi için: beyaz peynir, maydanoz, kasar peyniri, sucuk,….

Hazirlanisi:
1) Bütün malzemeleri bir kabin içine alip karistirin. Üzerine didiklenip koparilmis kadayiflari ilave edip harmanlayin
2) Kadayiflarin yarisini tavaya alip kenarlarini yükseltin
3) Üzerine dilediginiz malzemeleri dizip kalan kadayiflari üzerine bastirarak kapatin
4) Önce harli, sonra kisik ateste kadayif böreginin her iki tarafi kizarana kadar pisirin ve sicak veya ilik servis edin

NOT: Biz bu tarifte böreklik beyaz peynir ve maydanoz kullandik. Siz iç harcinda dilediginiz malzemeleri kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder