Malzemeler:
*Hamur için:
• 3 adet yumurta
• 4 s.b. un
• Tuz
• Alabildiği kadar ılık su
*İç harcı için:
• 200 gr kıyma
• 1 adet soğan
• 4 adet sivri biber
• 1 demet maydanoz
• Karabiber
• Tuz
*Hașlamak için:
• Tuz
• Su
*Üzeri için:
• 1 y.k. margarin
• 2 y.k. sıvı yağ
• 1 y.k. toz kırmızı biber
• 500 gr yoğurt
• Maydanoz
• Kuru nane
• Pul biber
Hazirlanisi:
Hamur için büyük bir kaba unu, yumurtaları ve tuzu ekleyin. Bu malzemeleri biraz yoğurduktan sonra yavaș yavaș ılık su ilave etmeye bașlayın. Her su eklediğinizde iyice yoğurun. Güzel bir kıvam elde ettikten sonra hamurun üzerini ıslak bir bezle örtün. O arada iç harcını yapın. Kıymanın içine rendelenmiș soğanı, kıyılmıș biberi, maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyip yoğurun. Harç hazırlandıktan sonra hamuru 4 bezeye bölüp birini açmaya bașlayın. Kalan 3 bezenin üzerini ıslak bezle örtülü bırakın. Hamuru yeteri incelikte açtıktan sonra kareler kesin. Karelere nohut büyüklüğünde kıyma koyduktan sonra kapatın. Bütün hamurları bu șekilde yaptıktan sonra büyük bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın. Su iyice kaynadıktan sonra içine mantıları atın ve pișmeye bırakın. Arada bir karıștırınki bir birine yapıșmasınlar. Onlar pișerken bașka bir yerde üzeri için yağını hazırlayın. Bir sos tenceresine margarini ve sıvı yağını koyun ve erimeye bırakın. Margarin eridikten sonra içine kırmızı toz biberini ekleyin, biraz karıștırdıktan sonra altını kapatın. Bașka bir kasede yoğurdu çırpın. Mantılar piștikten sonra servis yapabilirsiniz. İlk önce tabağa mantıları koyun ve üzerine yoğurdunu ilave edin. Biberli yağı üzerine gezdirdikten sonra pul biber ve naneyle süsleyin.
NOT: Verdigimiz malzeme listesi 4-6 kisiliktir.
Afiyet olsun :)
21 Ekim 2015 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder